Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromrolád. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához: 6 tojás
» 5 evőkanál kristálycukor
» 6 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál vaníliás cukor
» 1 mokkáskanál sütőpor
» 1mokkáskanál citromhéjreszelék
» A töltelékhez: 25 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» fél dl citromlé
» 1teáskanál citromhéjreszelék
» 2 csepp sárga ételfesték
» 10 dkg baracklekvár
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a citromos cukrot, s egészen addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Akkor hozzáadjuk a citromhéjreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a citromkrém kétharmadával, majd feltekerjük. Hűtés után a felületét vékonyan megkenjük citromkrémmel. Nyomózsákba tett krémmel és lekvárral díszítjük, illetve vékony citromkarikákat teszünk a tetejére.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 12 ember kedveli archangels-jophiel
2012.07.03 10:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, szobahőmérsékletű vajat, citromos cukrot, tésztát óvatosan, citromkrém kétharmadával, felületét vékonyan, citromkarikákat, alapanyagaiból, kétharmadával, kristálycukor, beledolgozzuk, ételfestékkel, citromkrémmel, megszínezzük, egyenletesen, baracklekvár, piskótalapot, feltekerjük, feltekerjük, mokkáskanál, mokkáskanál, elkészítjük, kevergetjük, fokozatosan, Citromrolád, Nyomózsákba, mokkáskanál, töltelékhez, hozzáadjuk, citromkrém, kikeverjük, ételfesték, tésztához tojás, evőkanál kristálycukor, evőkanál liszt, mokkáskanál vaníliás cukor, mokkáskanál sütőpor, töltelékhez, porcukor, citromlé, 1teáskanál citromhéjreszelék, csepp sárga ételfesték, baracklekvár, citrom,
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Rukkolával töltött göngyölt csirkemell.
0 komment 2 ember kedveli
Fűszervajas bagett
0 komment 8 ember kedveli
fogyi galuska
0 komment 1 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 12 ember kedveli
Márványkuglóf
0 komment 2 ember kedveli
Grillezett lazac, citromos-tejszínes julienne-zöldségekkel.
0 komment 1 ember kedveli
Almás szelet
3 komment 10 ember kedveli
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
0 komment 9 ember kedveli
Kossuth-kifli
0 komment 3 ember kedveli
Gumisüti
0 komment 4 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Ordás szelet
0 komment 2 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Répatorta
0 komment 1 ember kedveli
Barátok sütőtökös palacsintatortája
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.