Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromrolád. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához: 6 tojás
» 5 evőkanál kristálycukor
» 6 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál vaníliás cukor
» 1 mokkáskanál sütőpor
» 1mokkáskanál citromhéjreszelék
» A töltelékhez: 25 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» fél dl citromlé
» 1teáskanál citromhéjreszelék
» 2 csepp sárga ételfesték
» 10 dkg baracklekvár
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a citromos cukrot, s egészen addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Akkor hozzáadjuk a citromhéjreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a citromkrém kétharmadával, majd feltekerjük. Hűtés után a felületét vékonyan megkenjük citromkrémmel. Nyomózsákba tett krémmel és lekvárral díszítjük, illetve vékony citromkarikákat teszünk a tetejére.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 12 ember kedveli archangels-jophiel
2012.07.03 10:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, szobahőmérsékletű vajat, citromos cukrot, tésztát óvatosan, citromkrém kétharmadával, felületét vékonyan, citromkarikákat, alapanyagaiból, kétharmadával, kristálycukor, beledolgozzuk, ételfestékkel, citromkrémmel, megszínezzük, egyenletesen, baracklekvár, piskótalapot, feltekerjük, feltekerjük, mokkáskanál, mokkáskanál, elkészítjük, kevergetjük, fokozatosan, Citromrolád, Nyomózsákba, mokkáskanál, töltelékhez, hozzáadjuk, citromkrém, kikeverjük, ételfesték, tésztához tojás, evőkanál kristálycukor, evőkanál liszt, mokkáskanál vaníliás cukor, mokkáskanál sütőpor, töltelékhez, porcukor, citromlé, 1teáskanál citromhéjreszelék, csepp sárga ételfesték, baracklekvár, citrom,
Gesztenye tekercs
0 komment 13 ember kedveli
Banántorta...
0 komment 20 ember kedveli
Újévi lencsefőzelék...
0 komment 25 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Velős pirítós...
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Diós-vörös áfonyás süti
0 komment 2 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Üdítős süti
0 komment 1 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Hús nélküli töltelék.
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti főtt sonka
0 komment 1 ember kedveli
Penne szénégető módra
0 komment 1 ember kedveli
Nyárson sül hal
0 komment 4 ember kedveli
Sertésszelet Medve bundában
0 komment 30 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.