Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a citromos cukrot, s egészen addig kevergetjük, amíg teljesen sima lesz. Akkor hozzáadjuk a citromhéjreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük.
A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a citromkrém kétharmadával, majd feltekerjük. Hűtés után a felületét vékonyan megkenjük citromkrémmel. Nyomózsákba tett krémmel és lekvárral díszítjük, illetve vékony citromkarikákat teszünk a tetejére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.07.03 10:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, szobahőmérsékletű vajat, citromos cukrot, tésztát óvatosan, citromkrém kétharmadával, felületét vékonyan, citromkarikákat, alapanyagaiból, kétharmadával, kristálycukor, beledolgozzuk, ételfestékkel, citromkrémmel, megszínezzük, egyenletesen, baracklekvár, piskótalapot, feltekerjük, feltekerjük, mokkáskanál, mokkáskanál, elkészítjük, kevergetjük, fokozatosan, Citromrolád, Nyomózsákba, mokkáskanál, töltelékhez, hozzáadjuk, citromkrém, kikeverjük, ételfesték, tésztához tojás, evőkanál kristálycukor, evőkanál liszt, mokkáskanál vaníliás cukor, mokkáskanál sütőpor, töltelékhez, porcukor, citromlé, 1teáskanál citromhéjreszelék, csepp sárga ételfesték, baracklekvár, citrom,
|
|
|
|
|