Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Első lépésként a libamájat közepes vastagságúra felszeleteljük.A szeleteket megsózzuk,majd a szokásos módon lisztbe,tojásba forgatjuk,végső lépésként azonban zsemlemorzsa helyett,durvábbra darált dióba forgatjuk.Közben egy serpenyőben olajat hevítünk kb 150-180 fokra és megsütjük benne az előkészített szeleteket..A petrezselyemszálakat rövid időre a forró olajba tesszük,majd itatóspapírra helyezzük.
A májat vajas burgonyapürével és a sült petrezselyemmel kínáljuk.Jól illik a májhoz a roston megsütött gyümölcs is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én a májat csak egész gyengén sózom meg,s ha szükséges a végén utánasózom
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.29 09:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
libamájat közepes, szeleteket megsózzuk, szokásos módon, serpenyőben olajat, előkészített szeleteket, forró olajba, sült petrezselyemmel, roston megsütött, májat csak, végén utánasózom, burgonyapürével, petrezselyemmel, petrezselyemmel, felszeleteljük, itatóspapírra, vastagságúra, előkészített, petrezselyem, zsemlemorzsa, serpenyőben, szeleteket, szeleteket, utánasózom, libamájat, lépésként, lépésként, forgatjuk, forgatott, szükséges, helyezzük, megsütött, csipetnyi, megsózzuk, megsütjük, forgatjuk, durvábbra, libamáj, csipetnyi, panírhoz, liszt tojásdarált, sütéshez, olaj, csokor petrezselyem,
|
|
|
|
|