Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.A csirkecombokat megsózzuk, majd egy serpenyőbe, (tepsibe )a felforrósított vajon mindkét oldalukat megkapatjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, aláöntjük a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a sütőbe tesszük és a bőrüket ropogósra sütjük.. A kockára vágott szalonnát egy szélesebb edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rozmaring ágat, ízlés szerint sózzuk , borsozzuk. Fedő alatt saját levében 15 percig pároljuk. A rozmaring ágat kidobjuk. A combokat kiemeljük, tálra tesszük. A visszamaradt pecsenyelét és a tejszínt hozzá öntjük a sütőtökhöz és nagy lángon, fedő nélkül összeforraljuk,majd a tűzhelyet azonnal elzárjuk. A sütőtökragut a hús mellé halmozzuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sült burgonyával tálalhatjuk.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.27 16:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőtököt tisztítjuk, csirkecombokat megsózzuk, felforrósított vajon, áttört fokhagymát, sütőbe tesszük, bőrüket ropogósra, kockára vágott, szélesebb edényben, rozmaring ágat, combokat kiemeljük, visszamaradt pecsenyelét, tejszínt hozzá, tűzhelyet azonnal, összeforraljuk, csirkecombokat, felforrósított, sütőtökraguval, visszamaradt, sütőtökragut, pecsenyelét, megpirítjuk, megkapatjuk, tálalhatjuk, burgonyával, sütőtökhöz, serpenyőbe, tisztítjuk, csirkecomb, fokhagymát, hozzáadjuk, csirkecomb, Fokhagymás, Hozzáadjuk, oldalukat, megsózzuk, sütőtököt, kiemeljük, rozmaring, borsozzuk, csirkecomb, sütőtők, húsos füstölt szalonna, gerezd fokhagyma, fehérbor, tejszín, rozmaring, bors,
|
|
|
|
|