Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
GÖCSEJI SERTÉSJAVA ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg sertéscomb
» olaj vagy zsír
» 1 hagyma
» 2 db paprika
» 15 dkg zöldbab
» petrezselyem
» 2 dl vörösbor
» 20 dkg gomba
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sertéshúst 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük,lecsöpögtetve lábasba rakjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra
aprítjuk. A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne. A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk,megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele. A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk. Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük.
Tojásos galuska illik köretnek hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Finomabb az étel ha sertésdióját veszünk hozzá.
0 komment 19 ember kedveli ibolya58
2012.01.28 14:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított vöröshagymát, kicsumázott paprikát, babot kisebb, hagymát megfonnyasztjuk, zöldbabot hozzáadjuk, fölaprított petrezselyemmel, húsra szórjuk, végén tegyük, húst ellepje, vajon megfuttatott, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, lecsöpögtetve, megtisztított, megborsozzuk, sertésdióját, megfuttatjuk, megborsozzuk, visszamaradó, petrezselyem, vöröshagymát, belekeverjük, megfuttatott, fölaprított, kicsumázott, fűszerezzük, sertéscomb, használunk, mélyhűtött, hozzáadjuk, sertéshúst, SERTÉSJAVA, szeletelt, zöldbabot, vargányát, megsózzuk, sertéscomb, olaj vagy zsír, hagyma, paprika, zöldbab, petrezselyem, vörösbor, gomba,
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Sólet- árpagyönggyel
2 komment 4 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Diós-vörös áfonyás süti
0 komment 2 ember kedveli
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Sztracsatella sütés nélkül
1 komment 27 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Mozzarellás paradicsomos csirke.
0 komment 5 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Egészben sült karfiol
1 komment 14 ember kedveli
Körtés kókuszos tortácska
1 komment 4 ember kedveli
Cseresznyeleves
0 komment 2 ember kedveli
Sült tökös bejgli
0 komment 6 ember kedveli
Káposztalé-leves székelyesen
1 komment 7 ember kedveli
Malacnyelv lencsével...
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.