Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sertéshúst 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük,lecsöpögtetve lábasba rakjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra
aprítjuk. A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne. A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk,megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele. A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk. Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük.
Tojásos galuska illik köretnek hozzá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Finomabb az étel ha sertésdióját veszünk hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
19 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.28 14:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított vöröshagymát, kicsumázott paprikát, babot kisebb, hagymát megfonnyasztjuk, zöldbabot hozzáadjuk, fölaprított petrezselyemmel, húsra szórjuk, végén tegyük, húst ellepje, vajon megfuttatott, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, lecsöpögtetve, megtisztított, megborsozzuk, sertésdióját, megfuttatjuk, megborsozzuk, visszamaradó, petrezselyem, vöröshagymát, belekeverjük, megfuttatott, fölaprított, kicsumázott, fűszerezzük, sertéscomb, használunk, mélyhűtött, hozzáadjuk, sertéshúst, SERTÉSJAVA, szeletelt, zöldbabot, vargányát, megsózzuk, sertéscomb, olaj vagy zsír, hagyma, paprika, zöldbab, petrezselyem, vörösbor, gomba,
|
|
|
|
|