Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az áttört túrót elkeverem a liszttel. Elmorzsolom benne a Rámát és a lereszelt élesztőt. Hozzáadom a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve, a tésztát jól összedolgozom. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom, majd a szokásos módon hajtogatom, legalább háromszor. A hajtogatások között, kb. 30 percet pihentetem a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtom, tetejét tojássárgával megkenem, reszelt sajttal megszórom, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Forró sütőben, szép pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
viragbaba
2014.06.27 19:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
áttört túrót, lereszelt élesztőt, felvert tojást, éjszakára hűtőbe, szokásos módon, hajtogatások között, tojássárgával, összedolgozom, hajtogatások, Elmorzsolom, kiszaggatom, pihentetem, hajtogatom, kinyújtom, megszórom, Hozzáadom, lereszelt, elkeverem, éjszakára, háromszor, tehéntúró, tejföllel, Utoljára, szokásos, ízesítve, élesztőt, margarin, legalább, megkenem, ujjnyira, liszttel, sajttal, tojás, pohár tejföl, kocka margarin, tehéntúró, élesztő, liszt,
|
|
|
|
|