Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Spárga erőleves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg vékony szálú, zöld spárga
» 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
» 1,5 dl száraz fehérbor
» 35 dkg csirkemell filé
» 10 dkg üvegtészta (cérnametélt vastagságú)
» 1 ek. olíva olaj
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 csokor friss petrezselyem
» 1 tk tárkony
» metélőhagyma
» 1 mk őrölt kurkuma
» csipet cayenne bors
» póréhagyma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A spárgát mossuk meg, vágjuk le a fás végeit, majd vágjuk kb. 4 cm hosszú darabokra.
Enyhén sós vízben pároljuk puhára (kb. 10 perc).
A rizstésztát forrázzuk le 1 liter vízzel, és hagyjuk hogy 10-15 perc alatt megpuhuljon.
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, és egy ek olíva olajon kicsi sóval, borssal pároljuk meg.
Majd öntsük fel az alaplével, és a borral.
A spárgát, és a tésztát tegyük a levesbe.
Adjuk hozzá az aprított fűszereket, és a reszelt fokhagymát.
Forraljuk fel, ízesítsük kurkumával, cayenne borssal.
Tálaláskor vékony csíkokra vágott póréhagymával díszítsük.
Megjegyzés / tipp:

Az üvegtészta rizsből vagy mangóbab lisztből készül tojás hozzáadása nélkül. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Diétázóknak és cukorbetegeknek is ajánlott alacsony kalória és szénhidráttartalma miatt.
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.03 06:39
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
spárgát mossuk, rizstésztát forrázzuk, csirkemellet vágjuk, tésztát tegyük, aprított fűszereket, reszelt fokhagymát, üvegtészta rizsből, Gluténérzékenyek, cukorbetegeknek, fogyaszthatják, póréhagymával, metélőhagyma, petrezselyem, csirkemellet, rizstésztát, cérnametélt, Diétázóknak, megpuhuljon, vastagságú, üvegtészta, póréhagyma, kurkumával, fűszereket, fokhagymát, Tálaláskor, hozzáadása, üvegtészta, csirkemell, ízesítsük, díszítsük, alaplével, fokhagyma, forrázzuk, vékony szálú zöld spárga, zöldség vagy húsleves alaplé, száraz fehérbor, csirkemell filé, olíva olaj, gerezd fokhagyma, csokor friss petrezselyem, tárkony, metélőhagyma, őrölt kurkuma, csipet cayenne bors, póréhagyma,
Csirkecomb görögösen !
0 komment 15 ember kedveli
Piskótatekercs
0 komment 7 ember kedveli
Zsebre vágott káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 9 ember kedveli
Ferrero Rocher
1 komment 21 ember kedveli
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Eszterházy torta
6 komment 36 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Darálthúsos bugaci leves
0 komment 10 ember kedveli
Vörösboros puncs
0 komment 3 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Fűszeres narancs
0 komment 1 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 6 ember kedveli
Lajosi mézes
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.