Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat robotgéppel vagy kézzel összedolgozzuk.
A tésztabucit folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
A pihentetési idő leteltével vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk a tésztát, és 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle (kb. 16 db lesz belőle).
Mindegyiket megkenjük az olívaolajjal elkevert tojássárgával, egyenlően elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot úgy, hogy a széleket minden irányban szabadon hagyjuk.
Az egyik sarokból indulva feltekerjük a négyzeteket, és kifli alakúra hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük a kifliket, végül megkenjük a tojássárgával, amibe előzetesen belekevertük a mákot és a szezámmagot.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Légkeverésen 180 fokra állított sütőben 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.28 22:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához valókat, tésztabucit folpackba, olívaolajjal elkevert, reszelt sajtot, széleket minden, egyik sarokból, összedolgozzuk, tojássárgával, tojássárgával, belekevertük, aranyszínűre, Légkeverésen, olívaolajjal, Sütőpapírral, Mindegyiket, robotgéppel, feltekerjük, tésztabucit, négyzeteket, szezámmagot, négyzeteket, pihentetési, töltelékhez, csomagoljuk, előzetesen, tojássárga, tojássárga, leteltével, lereszelve, tésztához, folpackba, hajlítjuk, túró, liszt, hideg, töltelékhez, gouda sajt lereszelve, tojássárga, olívaolaj, tetejére, tojássárga, egész, szezámmag,
|
|
|
|
|