Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.
Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.
Kb. 30 - 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb. Önmagát forgatja sülés közben!!!
Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is, vagy borsodót is adhatunk hozzá!
Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Borsodó:
A mártás és a sodó közötti különbség: az utóbbiban a tojásfehérje is benne van, ettől nem folyékony annyira, mint a mártás, és habosabb.
A hozzávalókat jól elkeverjük, és gőzön, habüstben addig verjük, amíg az egész habos lesz. Azonnal tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.12 14:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
túrót villával, vaníliás cukrot, liszthez keverjük, túrós masszához, vízbe mártott, sodó közötti, egész habos, szódabikarbónát, kristálycukrot, szódabikarbóna, beforgathatjuk, kristálycukor, hozzávalókból, hozzávalókat, tojásfehérje, elkészíthető, baracklekvár, kiszaggatott, citromhéjat, legfinomabb, szaggatjuk, Tálaláshoz, Borsodóhoz, kávéskanál, tojásokkal, porcukorba, elkeverjük, adagokban, különbség, utóbbiban, tejföllel, masszához, folyékony, túró, liszt, pohár tejföl, tojás, evőkanál kristálycukor, vaníliás cukor, teáskanál szódabikarbóna, citrom reszelt héja csipet, Borsodóhoz, fehérbor, víz, kávéskanál liszt, cukor, tojás,
|
|
|
|
|