Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zellert és a burgonyát egyforma darabokra vágom fel, s sós vízben puhára főzöm , leszűröm .
Még melegen áttöröm , sózom borsozom ha kell, s belekeverem a tejszínt .
A száraz kenyér belet összeaprítom , mixerbe teszem , belekeverem a pestot, olajat és a bazsalikomot ,s pépesítem .
A csirkemellet besózom , borsozom , hirtelen kisütöm kevés vajon.
A húst egy jénaiban rakom , a tetejére pakolom a pestos keveréket .
A koktél paradicsomokat félbe vágom , kissé sózom borsozom , bazsalikomot, petrezselymet szórok rá.
A paradicsomokat a csirke mellé beteszem és együtt sütöm meg.
220 fokon 10-14 perc elég neki.
a csirkét, a paradicsommal,s a zelleres burgonyapürével együtt tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy kicsit talán macerásnak tűnik az elkészítése, de megéri a fáradságot, mivel igen finom az eredmény.
Ha valaki nem szereti a zellert , ahelyett pl: sárgarépát , vagy póréhagymát is használhat.
A sült hús, a sült paradicsom és a zeller nagyon jól megy egymáshoz.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.03 22:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát egyforma, száraz kenyér, jénaiban rakom, tetejére pakolom, pestos keveréket, koktél paradicsomokat, csirke mellé, zelleres burgonyapürével, kicsit talán, sült paradicsom, zeller nagyon, burgonyapürével, burgonyapürével, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsommal, petrezselymet, csirkemellet, bazsalikomot, összeaprítom, bazsalikomot, elkészítése, póréhagymát, belekeverem, belekeverem, bazsalikom, paradicsom, bazsalikom, zellergumó, sárgarépát, paradicsom, fáradságot, macerásnak, csirkemell, használhat, csirkemell, egymáshoz, csirkemell, bors, szelet kenyér, pesto, olíva olaj, friss bazsalikom, püréhez, zellergumó, nagyobb burgonya, tejszín, bors, koktél paradicsom, bazsalikom levél,
|
|
|
|
|