Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csokoládét kis darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk,majd hozzáadjuk a margarint,végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd óvatosan, a liszttel felváltva a krémbe forgatjuk.Kivajazott,liszt ezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet,és meleg sütőben kb.20 percig sütjük.Rácsra borítjuk,és kihűtjük.
A krémhez a csokoládét kis darabokra tördeljük,a tejszínbe keverjük,hozzáadjuk a cukrot,és kis lángon addig melegítjük,míg sima krémet kapunk. Kihűtjük és 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól kihűlt,elektromos habverővel még egyszer átdolgozzuk. A kihűlt tortát 1,5 centiméter vastag lapokra vágjuk és a tejszínes krémmel megtöltjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A mázhoz a csokoládét a cukorral és a vízzel elkeverjük és kis lángon sima krémmé főzzük. Megkenjük a sütemény tetejét, majd meleg vízbe mártott,éles késsel négyzetekre vágjuk. Minden kocka tetejére csokiforgácsot szórunk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Vékony pengéjű kést használjunk ,amikor a süteményt kockákra vágjuk
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.06 22:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojássárgákat egyesével, krémhez keverjük, tojásfehérjét kemény, liszttel felváltva, krémbe forgatjuk, tejszínbe keverjük, kihűlt tortát, tejszínes krémmel, vízzel elkeverjük, sütemény tetejét, süteményt kockákra, csokoládéforgács, csokiforgácsot, megolvasztjuk, tojásfehérjét, tojássárgákat, használjunk, négyzetekre, díszítéshez, átdolgozzuk, Kivajazott, lisztezett, megtöltjük, habverővel, centiméter, csokoládét, csokoládét, melegítjük, hozzáadjuk, hozzáadjuk, csokoládét, elektromos, elkeverjük, darabokra, tördeljük, Megkenjük, tejszínbe, tésztához, csokoládé, magarin, evőkanál cukor, tojás, liszt, krémhez csokoládé, tejszín, evőkanál cukor, tetejére, csokoládé, evőkanál, cukor, díszítéshez, csokoládéforgács,
|
|
|
|
|