Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
E gy mély tálban összekeverem a lisztet, sót, sütőport, citromhéjat .s a cukrot.
A tojássárgáját habosra kikeverem , hozzáadom az olvasztott vajat, s a tejfölt , jól kidolgozom .
Utána a kettőt összegyúrom .
Két részre osztom a tésztát és pihentetem fél órát .
Addig míg pihen a tészta , elkészítem a tölteléket
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat az alma kivételével.
A reszelt almát a végén adom hozzá, ugyanúgy mint a fehérje kemény habját.
A tésztát pihentetés után 22 x 34 -cm s re kinyújtom , kivajazott tepsibe rakom , rásimítom a tölteléket, arra pedig a másik lapot rakom rá.
Villával megszurkálom s 180 fokon 45-50 percig sütöm.hagyom hűlni és utána felkockázom , s tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nem nehéz elkészíteni ezt a sütit sem .
Az íze pedig magáért beszél.
Az alma , dió , rum kellemes aromát ad neki.
Elkészítés után pár órára a hótőbe kell tenni, csak utána szeletelem fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
ibolya58
2013.08.12 14:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojássárgáját habosra, olvasztott vajat, tálban összekeverem, alma kivételével, reszelt almát, végén adom, fehérje kemény, tésztát pihentetés, másik lapot, hótőbe kell, tojássárgáját, összekeverem, tojásfehérje, hozzávalókat, összekeverem, megszurkálom, elkészíteni, felkockázom, összegyúrom, töltelékhez, citromhéjat, kivételével, szeletelem, kivajazott, tölteléket, elkészítem, pihentetés, pihentetem, tölteléket, kidolgozom, olvasztott, Elkészítés, tojássárga, kikeverem, rásimítom, kinyújtom, liszt, cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, tojássárga, margarin, tejföl, töltelékhez, liszt, cukor, sütőpor, olaj, alma, tojásfehérje,
|
|
|
|
|