Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat mixerrel habosra felverem, ez kb: 4-5 percig tartson,csak így lesz jó krémes állagú .Közben a cukrot adagonként belekeverem.
Ha ezzel megvagyok, akkor kanalanként teszem hozzá az eperlekvárt is.Minden kanál lekvár után jól elkeverem az egészet.
A tejszínt a cukorral és a vaníliával kidolgozom kemény habbá verem és ugyancsak adagonként , óvatosan belekeverem az epres masszához.
Veszek egy laposabb kisebb tepsit ,vízzel kiöblítem és a parfét beleöntöm.
A mélyhűtőbe rakom 1-2 órára.
Tálalás:kanállal veszek belőle és tejszínnel, menta levéllel fogom díszíteni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pár óra alatt megdermed annyira, hogy lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.08 22:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat mixerrel, cukrot adagonként, vaníliával kidolgozom, epres masszához, laposabb kisebb, parfét beleöntöm, mélyhűtőbe rakom, belekeverem, kanalanként, fogyasztani, belekeverem, eperlekvárt, adagonként, kidolgozom, vaníliával, mentalevél, adagonként, mélyhűtőbe, tejszínnel, eperlekvár, habtejszín, megdermed, díszíteni, ugyancsak, megvagyok, masszához, beleöntöm, kiöblítem, tojásokat, elkeverem, laposabb, étvágyat, levéllel, tojás, eperlekvár, cukor, habtejszín, mentalevél, porcukor, vaníliás cukor,
|
|
|
|
|
Kovász
|
1 komment
|
19 ember kedveli
|
|
|
|
|
|