Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tápióbicskei töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg darált sertéscomb
» 50 dkg darált, füstölt sonka
» 12 dkg rizs
» 10 db savanyú káposzta levél
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» só
» őrölt feketebors
» őrölt kömény
» őrölt paprika
» 1,5 liter csontlé
» A panírozáshoz:
» 3 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» A sütéshez étolaj.
» Az öntethez:
» 2 dl tejföl
» 1 csokor kapor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Tejfölben elkevert kaporral meglocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

A csontlét helyettesíthetjük vízzel, amibe ételízesítőt teszünk.
1 komment 8 ember kedveli mildiko50
2012.01.24 07:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
klerierzsi 2012.01.25. 21:41 (#1)
Érdekes !!!! Én is kipróbálom .
Címkék
hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal, káposztaleveleket félbe, tojásokat kevés, töltött káposztákat, csontlét helyettesíthetjük, zsemlemorzsába, megtisztítjuk, összekeverjük, Tápióbicskei, zsemlemorzsa, panírozáshoz, ételízesítőt, meglocsoljuk, lecsurgatjuk, feltekerjük, káposztákat, vöröshagyma, mindegyikbe, fűszerekkel, tölteléket, tojásokkal, Felforralt, csontlében, sertéscomb, feketebors, hagymákkal, fokhagyma, gombócnyi, hagymákat, kifolyjon, benyomjuk, darált sertéscomb, darált füstölt sonka, rizs, savanyú káposzta levél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, őrölt feketebors, őrölt kömény, őrölt paprika, liter csontlé, panírozáshoz, tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez étolaj, öntethez, tejföl, csokor kapor,
Fincsi sültkrumpli (Jamie Oliver kedvence)
0 komment 20 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal
0 komment 1 ember kedveli
Kakaós-mandulás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
0 komment 3 ember kedveli
Marinált sült csirke
0 komment 3 ember kedveli
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Gyors szilvás süti
0 komment 5 ember kedveli
Juhtúrós tésztagratin !
0 komment 3 ember kedveli
Borzas karajszelet
0 komment 15 ember kedveli
zöldságes rizs
0 komment 2 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Kürtöskalács házilag
1 komment 15 ember kedveli
Tepsis édesburgonya
0 komment 3 ember kedveli
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.