Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát vékony szeletekre vágom és egy serpenyőben megsütöm.Hozzáadom a szeletekre vágott hagymát és együtt pirítom addig míg szép piros nem lesz. Ekkor kiszedem a serpenyőből .
A serpenyőben maradt zsiradékon megpirítom az egyenletesen vékonyra vágott húst.Amikor már kifehéredett ,akkor sózom és borsozom, majd pirospaprikával megszórom.Elkeverem az egészet és kevés vizet aláöntve elkezdem párolni.Mikor már majdnem puha akkor teszem bele a zúzott fokhagymát,készre főzöm.
A szalonnás hagymát csak tálalás előtt teszem vissza, elkeverem.
Most nem sült burgonyával ,hanem tócsnival csináltam.
A reszelt burgonyát,/ kicsit kinyomkodtam / sót, borsot, tojássárgát jól kikeverem.A lisztet hozzá rakom, kidolgozom.Nokedli sűrűségűnek kell lennie.Ha nem elég sűrű teszek hozzá még lisztet.
Ezt az adagot 4 felé osztom és egy serpenyőben kisütöm.
Kb: 1 cm vastag lepényeket mindkét oldalán megsütöm.
Tálalása: a tányérra teszem a tócsnit és arra tálalom a ragút.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit pepecselős . de nagyom megéri, igazán finom lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
Vegyes savanyúval a legjobb.
|
|
|
|
1 komment
|
25 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.16 22:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
dudaas |
2012.05.01. 02:11 (#1) |
|
 |
toccsni és nem tócsni
|
| |
|
|
|
szalonnát vékony, szeletekre vágott, serpenyőben maradt, egyenletesen vékonyra, zúzott fokhagymát, szalonnás hagymát, reszelt burgonyát, lisztet hozzá, serpenyőben kisütöm, tányérra teszem, pirospaprikával, sertéslapocka, tojássárgája, pirospaprika, kinyomkodtam, egyenletesen, kifehéredett, serpenyőben, sűrűségűnek, serpenyőben, serpenyőből, tojássárgát, serpenyőben, burgonyával, zsiradékon, savanyúval, fokhagymát, pepecselős, kidolgozom, szeletekre, lepényeket, szeletekre, megpirítom, szalonnás, Elkeverem, csináltam, sertéslapocka, füstölt szalonna, sóbors, olaj, gerezd fokhagyma, nagyobb hagyma, pirospaprika, tócsni, közepes burgonya, sóbors, liszt, tojássárgája,
|
|
|
|
|