Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított zöldségeket apró kockákra vágjuk, a húst kisebb darabokra.
A zöldségeket 1 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst, még azzal is kicsit pirítjuk.
Felengedjük 2 l vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a vegetát. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhulnak.
Beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.
A lisztből és a maradék evőkanálnyi olajból világos rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük és belekeverjük a levesbe.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük és összeforraljuk.
A tűzről lehúzva belecsavarjuk a fél citrom levét és kész is.
A felszeletelt tojással, tűzforrón tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 570 Ft
költség egy főre: 143 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.17 20:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított zöldségeket, húst kisebb, finomra vágott, maradék evőkanálnyi, tűzről lehúzva, felszeletelt tojással, Csirkeraguleves, összeforraljuk, belecsavarjuk, elkészítettem, megtisztított, petrezselyem, megfuttatjuk, felszeletelt, belekeverjük, zöldségeket, evőkanálnyi, felengedjük, megpuhulnak, zöldségeket, Beleszórjuk, ételízesítő, Felengedjük, tálaláshoz, alkalommal, elkeverjük, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, csirkehús, darabokra, tűzforrón, zöldségek, közepes szál sárgarépa, közepes szál fehérrépa, kisebb zeller, maréknyi zöldborsó, csokor petrezselyem zöldje, liszt, olaj, tejföl, ételízesítő, citrom leve, tálaláshoz főtt tojás,
|
|
|
|
|