Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy 26 m-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral
A tojások fehérjéből és a vízből kemény habot verünk,hozzáadjuk a cukrot és tovább dolgozunk a gépi habverővel,míg a hab ki nem fényesedik.Ekkor alacsonyabb fokozaton keverve hozzáadjuk a tojássárgáját.a liszthez szitáljuk a kakaót és a sütőport,elkeverjük,apránk ént fakanállal a habba forgatjuk.A masszából három lapot sütünk,Formába öntjük és előmelegített,de nem forró sütőben,kb.15-20 percig sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük.Amikor kész sütőpapírral együtt félretesszük és megsütjük a másik két lapot is.
A krémek elkészítéséhez,A cukrot,a tojássárgákat a keményítőt és a tejet egy mély tálba csomómentesre keverünk gépi habverővel,majd a gőz fölött krémmé verjük. Hideg vízfürdőben,gyakori kevergetés mellett kihűtjük,közben gőz fölött felolvasztjuk a krémbe való étcsokoládét is,majd ezt is hagyjuk hűlni.Mikor mindkettő langyosra hűlt,a főzött krémhez kanalanként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét,gépi habverővel jól összedolgozzuk.A margarint habosra keverjük,és a félkész krémet kanalanként hozzá dolgozzuk.
A tejcsokoládés krémet,ugyanúgy készítjük el,mint a csokoládésat.
Tortatálra helyezzük az első tésztát,tortakarimát pattintunk köré és a krém kb. 3/4 részét rásimítjuk,ráhelyezzük a középső lapot,erre simítjuk a tejcsokoládés krém 3/4 részét,befedjük a felső lappal és egy éjszakára hűtőbe tesszük a megmaradt krémmel együtt.
Másnap a meghagyott 1/4 krémeket kb 30 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből.A karimát vigyázva leválasztjuk.Tejcsokoládév al bevonjuk a torta tetejét Az étcsokoládé krémet habzsákba szedjük és díszítjük vele a torta elválasztó vonalát és ,majd a tetejét is
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kissé munkás,de igen finom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.28 11:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások fehérjéből, vízből kemény, gépi habverővel, liszthez szitáljuk, habba forgatjuk, masszából három, krémek elkészítéséhez, mély tálba, krémbe való, főzött krémhez, olvasztott csokoládét, margarint habosra, félkész krémet, tejcsokoládés krémet, első tésztát, középső lapot, tejcsokoládés krém, felső lappal, éjszakára hűtőbe, megmaradt krémmel, karimát vigyázva, torta tetejét, étcsokoládé krémet, torta elválasztó, Tejcsokoládéval, elkészítéséhez, összedolgozzuk, tojássárgáját, csomómentesre, előmelegített, tojássárgákat, tejcsokoládés, tejcsokoládés, felolvasztjuk, sütőpapírral, Tejcsokoládé, étcsokoládét, tojásfehérje, ellenőrizzük, tortakarimát, félretesszük, leválasztjuk, sütőpapírral, csokoládésat, tejcsokoládé, tojássárgája, étcsokoládé, étcsokoládé, alacsonyabb, ráhelyezzük, Tészta, tojásfehérje, tojás sárgája, csapott ekcukor, víz, púpos liszt, púpos kakaó, csomag sütőpor, csipet, Étcsokoládé krém, tojás sárgája, porcukor, burgonya keményítő, étcsokoládé, tej, margarin, Tejcsokoládé krém, porcukor margarin, tojássárgája tejcsokoládé, buronya keményítő,
|
|
|
|
|