Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.Belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a meglangyosított kefirt és joghurtot,valamint a két tojást. Összegyúrjuk.Ha kell még adunk hozzá lisztet,nem kell nagyon kidolgozni.Konyharuhával letakarjuk,30 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tepertőkrémmel és összehajtogatjuk.Először felülről lefelé majd alulról fölfelé egymásra hajtogatjuk a széleket,majd a bal harmadát a tészta tetejére,a jobb harmadát a tészta alá hajtjuk.Letakarjuk ,egy fél órát pihentetjük .Összesen négyszer ismételjük a műveletet,mindig ugyanabból az irányból.
3 ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát,tetejét éles késsel bekockázzuk és kiszaggatjuk a pogácsákat.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket,megkenjük a felvert tojással.220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Már melegen kínálhatjuk.
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.03 11:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
irenmilus |
2014.01.04. 17:45 (#1) |
|
 |
Ismerem a receptet meg is csináltam, nagyon sok függ a töpörtyütől és kissé hosszadalmas mivel többször kell hajtogatni egyébként jól sikerült, de csak frissen jó mint minden pogácsa. |
| |
|
|
|
lisztet tálba, meglangyosított kefirt, tészta tetejére, jobb harmadát, felvert tojással, összehajtogatjuk, meglangyosított, libatepertőkrém, tepertőspogácsa, tepertőkrémmel, Belemorzsoljuk, előmelegített, Konyharuhával, Sütőpapírral, Összegyúrjuk, kiszaggatjuk, pihentetjük, hajtogatjuk, bekockázzuk, kínálhatjuk, pihentetjük, ismételjük, letakarjuk, fokhagymás, hozzáadjuk, Lisztezett, ugyanabból, kinyújtjuk, pogácsákat, Letakarjuk, kinyújtjuk, Dupla adag, liszt, élesztő, tojás+ kenéshez, kefir, joghurt, fokhagymás libatepertőkrém,
|
|
|
|
|