Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kocka tésztát kifőzöm. A tököt meghámozom és szeletekre vágom, majd a darabokat kisebb cikkekre. Egy jénai tálat, olívaolajjal kikenek és meghintem zsemlemorzsával. Az aljára beleteszek egy sor tököt, megsózom és egyenletesen elosztom rajta a kis darabokra vágott, füstölt sajtot. Meghintem zsemlemorzsával és ráteszem a következő réteg tököt. Sózom, majd a hagymát, vékony karikákra vágva, szétterítem rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik, majd jöhet a kocka tészta. A tejfölt elkeverem az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsolom a rakottasra, hogy mindenhova jusson. A tetejére újabb réteg tököt teszek és meghintem zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolok és közepesen meleg sütőben, 180 °C-on, kb. 30 perc alatt megsütöm. (Nem kell lefedni.) Ekkor kiveszem a sütőből és beborítom a szeletelt mozzarellával. Visszateszem még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom egytálétel!
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
anyakatus
2014.03.16 16:57
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kocka tésztát, tököt meghámozom, darabokat kisebb, jénai tálat, aljára beleteszek, következő réteg, kocka tészta, tejfölt elkeverem, egész tojásokkal, apróra vágott, keveréket rálocsolom, tetejére újabb, tetejére kevés, szeletelt mozzarellával, zsemlemorzsával, zsemlemorzsával, zsemlemorzsával, mozzarellával, Visszateszem, egyenletesen, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, olívaolajjal, olívaolajat, meglocsolva, szétterítem, beleteszek, mindenhova, mozzarella, rakottasra, meghámozom, rálocsolom, egytálétel, tojásokkal, szeletekre, következik, darabokat, közepesen, meghintem, meghintem, kocka tészta, füstölt sajt, zsemlemorzsa, hagyma, pohár tejföl, csipet, csipet bors, csipet kapor, mozzarella, tojás,
|
|
|
|
|