Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a fél csomag pudingport, majd az áttört túrót, tejfölt, vaníliát és a reszelt citromhéjat.
A tésztát belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, elsimítjuk, majd következik a túrókrém, ezt is elegyengetjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Amíg sül a tészta a 4 tojásfehérjéből a cukor és a citromlé fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk.
Ha a tepsit megmozgatjuk és nem lötyög a tészta, ráterítjük a habot, a lángot mérsékeljük, és kb. 10-15 percig szárítjuk a habot.
A csokit az olajjal megolvasztjuk, és a kemény habra csurgatjuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat.
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.24 10:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
mezeikati |
2016.02.21. 16:25 (#1) |
|
 |
A töltelék hozzávalóknál NEM tojásfehérje kellett volna, hanem tojássárgája!!! Az elkészítésnél már jól van írva!!! |
| |
|
|
|
tejjel habosra, lisztet elvegyítjük, tojásos masszába, cukorral kikavarjuk, áttört túrót, reszelt citromhéjat, tésztát belekanalazzuk, sütőpapírral bélelt, citromlé fokozatos, tepsit megmozgatjuk, lángot mérsékeljük, olajjal megolvasztjuk, kemény habra, tojásfehérjéből, belekanalazzuk, elegyengetjük, hozzáadásával, tojássárgáját, megolvasztjuk, sütőpapírral, tojásfehérje, tojásfehérje, megmozgatjuk, cukrozatlan, mérsékeljük, Töltelékhez, Díszatéshez, elvegyítjük, citromhéjat, kikavarjuk, hozzáadjuk, tejszínízű, sütőporral, pudingport, elsimítjuk, következik, hozzáadjuk, csurgatjuk, ráterítjük, Tésztához, tojás, evőkanál cukor, napraforgó olaj, liszt, cukrozatlan kakaópor, sütőpor, Töltelékhez, tojásfehérje, cukor, tejszínízű pudingpor, túró, tejföl, habhoz tojásfehérje, cukor, citromlé, Díszatéshez citromlé, evőkanál olaj,
|
|
|
|
|