Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A búzadarát a cukrokkal együtt egy tálba tesszük, adunk hozzá egy kevés sót, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat. Összekeverjük, a mazsolát is hozzáadjuk és felöntjük a tejjel, simára kavarjuk. Amikor a tészta megfelelő állagú, egy nagyobb kiolajozott teflon serpenyőbe öntjük. Lassú tűzön folyamatosan kavargatjuk, a tészta ahogy sül, darabos lesz. Nagyjából 15 perc alatt elkészül, de vigyázzunk, kis lángon süssük, mert hamar odakap. A megsült részeket, folyamatosan fel kell keverni a serpenyő aljáról, hogy egyenletesen átpiruljon az egész massza. Mikor megsült, megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk is. Akár lekvárt, vagy gyümölcsöntetet is kínálhatunk mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A császármorzsa sok féle módon elkészíthető, nekünk ez vált be! Kellemesen vaníliás, így a tésztának csodás íze van!
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.08.16 11:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukrokkal együtt, tálba tesszük, tészta megfelelő, nagyobb kiolajozott, tészta ahogy, megsült részeket, serpenyő aljáról, egész massza, tésztának csodás, gyümölcsöntetet, császármorzsa, összekeverjük, Összekeverjük, császármorzsa, folyamatosan, elkészíthető, folyamatosan, egyenletesen, kínálhatunk, citromhéjat, kiolajozott, tálalhatjuk, búzadarából, porcukorral, kavargatjuk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, serpenyőbe, Kellemesen, vigyázzunk, átpiruljon, megszórjuk, felöntjük, Nagyjából, megfelelő, búzadara, tojás, evőkanál cukor, tasak vaníliás cukor, citrom reszelt héja, mazsola, olaj,
|
|
|
|
|