Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott húsos padlizsán recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1/4 kg darált hús (sertés vagy pulykacomb a legjobb)
» 2 nagyobb padlizsán
» 50 g reszelt sajt
» olaj
» 1/2 evőkanál tejföl
» 4 paradicsom
» petrezselyem
» só
» bors
» liszt
» 1 fej vöröshagyma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük be a padlizsánokat, és süssük meg forró olajban mindkét oldalon! Tegyük félre!
Pirítsuk meg pár evőkanál olajon az apróra vágott hagymát és a darált húst, szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel (nem kötelező), majd keverjük össze.
Adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott paradicsomot (használhatunk konzervparadicsomot is vagy paradicsompürét), sót és borsot, majd keverjük újból össze. Addig hagyjuk a gázon, amíg elpárolog a paradicsom által eresztett víz. Öntsünk rá még egy csésze forró vizet, és addig hagyjuk főni, míg elpárolog a víz, és a hús elkezd pirulni.
Tegyük bele a tejfölt és a felaprított petrezselymet, majd keverjük össze. Egy edénybe tegyünk egy réteg sült padlizsánt, rá egy húsos réteget, egészen addig, amíg elfogynak a hozzávalók. A legfelső réteg padlizsánból álljon. A tetejét szórjuk meg sajttal. Süssük enyhén pirosra.
Megjegyzés / tipp:

Hidegen és melegen is fogyasztható.
Jó étvágyat!
0 komment 10 ember kedveli birann
2013.07.23 18:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
serpenyőbe tegyünk, apróra vágott, darált húst, csapott evőkanál, paradicsom által, csésze forró, felaprított petrezselymet, edénybe tegyünk, réteg sült, húsos réteget, legfelső réteg, tetejét szórjuk, paradicsompürét, padlizsánokat, használhatunk, petrezselymet, fogyasztható, padlizsánból, petrezselyem, paradicsomot, meghámozott, felaprított, vöröshagyma, szeletekre, padlizsánt, serpenyőbe, padlizsánt, paradicsom, hozzávalók, pulykacomb, lisztezzük, paradicsom, elpárolog, elpárolog, padlizsán, padlizsán, eresztett, elfogynak, nagyobb padlizsán, reszelt sajt, olaj, evőkanál tejföl, paradicsom, petrezselyem, bors, liszt, vöröshagyma,
Cukkinivel és gombával rakott tészta...
0 komment 6 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás gombaleves
0 komment 2 ember kedveli
Rakott kel...
0 komment 8 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Almával rakott sertésborda!
1 komment 10 ember kedveli
Vörösboros pirított sertésmáj
0 komment 11 ember kedveli
Tárkonyos húsgombóc leves
0 komment 5 ember kedveli
Rozmaringos csirkemellbatyu.
0 komment 4 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Serpenyős csirke
0 komment 13 ember kedveli
Húsvéti tojástorta
0 komment 6 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Tavaszi saláta
0 komment 15 ember kedveli
Fűszeres kecskesajt golyók
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.