Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dorozsmai molnárponty recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagy pontyszelet (800 g)
» 100 g füstölt szalonna
» 1 nagy fej hagyma
» 3-3 zöldpaprika és paradicsom
» 200 g sampinyon gomba
» 1 kk. pirospaprika
» 2 dl tejföl
» 250 g csuszatészta
» olaj a sütéshez
» 4-5 ek. zsemlemorzsa
» 1-2 szál petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és gerezdekre vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük.

2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a tűzre, fedő alatt félpuhára főzzük (10-12 perc), végül elkeverjük a tejföllel.

3. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lazán összekeverjük a tejfölös-lecsós ragu felével, csinos tűzálló tálba/tepsibe terítjük, és elsimítjuk rajta a maradék lecsót. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

4. A halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, és mindkét oldalukon pirosra sütjük benne a halszeleteket. A tészta tetejére rendezzük, majd a sütőben jól átforrósítjuk (15-20 perc). Paradicsom- és paprikakarikákkal, petrezselyemmel díszítjük, forrón tálaljuk. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

A paradicsomot-paprikát elhagyjuk, 500 g gombából készítjük a tejfölös paprikást, a kifőzött tésztát pedig 2 gerezd áttört, 1 ek. vajban/margarinban vagy olajban megfonnyasztott fokhagymával keverjük össze.
Még finomabb, ha erdei gombából készítjük (pl. vargánya-, őzlábgomba, tinóru).
0 komment 4 ember kedveli taszat
2017.12.31 16:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halszeleteket megmossuk, szalonnát apróra, hagymát meghámozzuk, zöldségeket megmossuk, paprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, gombát vékonyan, szalonnát zsírjára, tejfölös-lecsós ragu, maradék lecsót, sütőt előmelegítjük, halszeleteket zsemlemorzsába, olajat felforrósítjuk, tészta tetejére, tejfölös paprikást, kifőzött tésztát, petrezselyemmel, megfonnyasztott, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, felszeleteljük, zsemlemorzsába, halszeleteket, előmelegítjük, felkarikázzuk, halszeleteket, halszeleteket, összekeverjük, átforrósítjuk, Visszatesszük, zöldpaprikát, petrezselyem, paradicsomot, zsemlemorzsa, paradicsomot, felkockázzuk, paradicsomot, pirospaprika, fokhagymával, csuszatészta, nagy pontyszelet, füstölt szalonna, nagy hagyma, zöldpaprika paradicsom, sampinyon gomba, pirospaprika, tejföl, csuszatészta, olaj sütéshez, zsemlemorzsa, szál petrezselyem,
PULYKALEVES
2 komment 2 ember kedveli
Csokis dominó
0 komment 3 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
Pirított gomba sárgarépával
1 komment 5 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Parmezános krumplileves garnélával
0 komment 3 ember kedveli
Borban párolt csirke egyszerűen.
0 komment 3 ember kedveli
Üdítő szelet
0 komment 7 ember kedveli
Túróval töltött tojás sütve
0 komment 2 ember kedveli
Boszorkánykrém-geszenyével és almával-
0 komment 6 ember kedveli
Laktató burgonya
0 komment 29 ember kedveli
Gica süti
0 komment 7 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Barackos ünnepi sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.