Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Piroska palacsinta recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» Lap:
» 1,5 dl langyos víz
» 1,5 dl langyos tej
» 25g friss élesztő,ha nincs akkor 1 ek száraz élesztő
» 1 kiskanál
» 6 evőkanál olaj
» 1 kiskanál cukor
» 400-450 g liszt
» Töltelék :
» 5 paradicsom
» 3 paprika
» 2 hagyma
» só
» bors reszelt sajt ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Töltelék: felvágjuk a hagymát és paprikát és egy serpenyőben forró olajban pároljuk. Amikor a hagyma megüvegesedett és a paprika is megpuhult, hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott paradicsomot. Mikor az levet eresztett, adunk hozzá sót és borsot, valamint ízlés szerint csípős fűszerpaprikát. Megvárjuk míg elfő a leve, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.

Lap: egy tálba 400 g lisztet teszünk, a közepébe pedig beletesszük a langyos tejben feloldott élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt az élesztő, hozzáadjuk a langyos vizet, tejet, sót és jól összekavarjuk. 15 percig hagyjuk pihenni majd 10 egyenlő részre osztjuk. 5 darabot kinyújtunk, s megkenjük olajjal. Meglisztezzük felül és alul, egymásra tesszük, majd a kivajazott és lisztezett tepsiben kinyújtjuk. A hideg tölteléket elegyengetjük és megszórjuk reszelt sajttal. A másik 5 lapot ugyanígy kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre., megkenjük tojássárgájával, felszeleteljük és minden részre teszünk egy szelet paradicsomot. 30 percig hagyjuk kelni meleg helyen, majd 180 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre (az utolsó 10 percre letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje).
Megjegyzés / tipp:

Hidegen vagy melegen előételként tálaljuk.
0 komment 4 ember kedveli feviroza
2015.01.13 11:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
serpenyőben forró, hagyma megüvegesedett, levet eresztett, közepébe pedig, langyos tejben, evőkanál cukrot, langyos vizet, hideg tölteléket, szelet paradicsomot, tojássárgájával, felszeleteljük, fűszerpaprikát, megüvegesedett, összekavarjuk, Meglisztezzük, elegyengetjük, paradicsomot, paradicsomot, alufóliával, serpenyőben, előételként, beletesszük, kinyújtjuk, megszórjuk, lisztezett, tölteléket, hozzáadjuk, kivajazott, letakarjuk, hozzáadjuk, paradicsom, kinyújtjuk, töltelékre, palacsinta, kinyújtunk, langyos víz, langyos tej, kiskanál, evőkanál olaj, kiskanál cukor, liszt, Töltelék, paradicsom, paprika, hagyma,
Tigris piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Bajor sertésragu
0 komment 10 ember kedveli
Karamellás habroló
0 komment 16 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 9 ember kedveli
Thai csirkeleves
0 komment 5 ember kedveli
Kuszkusszal töltött padlizsán.
0 komment 1 ember kedveli
pulykacomb-gomba-tejföl
0 komment 1 ember kedveli
Pulykaaprólék leves
0 komment 2 ember kedveli
Túrós pite !
0 komment 13 ember kedveli
Sütőtökös tészta...
0 komment 1 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Túrós gyümölcsös "táska "
0 komment 3 ember kedveli
Ízesbukta
1 komment 3 ember kedveli
Mogyorós csók
0 komment 14 ember kedveli
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
0 komment 9 ember kedveli
Rakott húsos padlizsán
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.