Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A babot előző este beáztatod. Főzés előtt leöntöd az áztatólevet, majd egy 5-6 l-es fazékban felteszed a babot főni a sóval. Amikor a bab megfőtt, elkevered a tejfölt a liszttel és kevergetve hozzáadod a leveshez. Sűrűn kavargatva felforralod és kész is van. Tálalható hidegen vagy melegen. Én kimondottan hidegen szeretem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kevés munkával elkészíthető és hűtőben akár néhány napig is eltartható.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
prokajkalman |
2014.11.03. 19:54 (#1) |
|
 |
Mi a babot füstölt csülökkel szoktuk kuktában megfőzni, kb. másfél óra kell, hogy a csülökből a csontokat ki lehessen húzni, és a húsa is puha lesz, a bab is megfő, a többi majdnem a recept szerint, ugyanis egy fél liter tejfölt keverünk el egy fél liter tejben, liszttel készítjük a habarást, szűrőn keresztül adjuk a bableveshez. |
| |
|
|
|
babot előző, babot főni, elkészíthető, kimondottan, áztatólevet, felforralod, kevergetve, eltartható, kavargatva, elkevered, Tálalható, hozzáadod, szárazbab, felteszed, beáztatod, leveshez, fazékban, evőkanál, bableves, munkával, evőkanál, liszttel, szeretem, tejfölt, melegen, hűtőben, hidegen, hidegen, szárazbab, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál,
|
|
|
|
|