Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az alaposan megtisztított tyúkot feldarabolom: a combokat a csuklóknál szétvágom, a mellet 3 darabba, a hátát 2-3 darabba. A zúzát megtisztítom, kettévágom és a szívvel, valamint a többi hússal hideg vízben felteszem főni. Mikor felforr, lehabozom és hozzáadom az előkészített, vágott zöldségeket, valamint a tisztított egész hagymát. Gyengén sózom, borsozom és kis lángon főzöm. Mikor a húsok és a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a gondosan megmosott és felaprított gombát, valamint a vágott petrezselyemzöldet és készre főzöm. Szükség esetén utánsózom. Időközben megfőzöm a cérnametéltet és hideg vízzel leöblítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalásnál a levesből óvatosan kivett húsokat a tál aljába helyezem, elosztom rajta a lecsepegtetett cérnametéltet, végül felöntöm a forró levessel.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.18 07:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
alaposan megtisztított, csuklóknál szétvágom, zúzát megtisztítom, többi hússal, tisztított egész, gondosan megmosott, levesből óvatosan, lecsepegtetett cérnametéltet, forró levessel, petrezselyemzöld, lecsepegtetett, megtisztított, cérnametéltet, cérnametéltet, megtisztítom, feldarabolom, előkészített, zöldségeket, cérnametélt, felaprított, Lakodalmas, tisztított, csuklóknál, Tálalásnál, kettévágom, sérgarépa, felteszem, lehabozom, leöblítem, szétvágom, hozzáadom, zöldségek, megmosott, utánsózom, Időközben, fiatal tyúk, sérgarépa, gyökér, zeller, hagyma, zöldborsó, gomba, őrölt bors, petrezselyemzöld, cérnametélt,
|
|
|
|
|