Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Egyszerű sajtos pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 40 dkg liszt
» 25 dkg kocka margarin
» 2 dl tejföl
» 3 dkg élesztő
» 15 dkg reszelt sajt a tésztába
» 3 teáskanál
» A tetejére:
» 1 tojássárgája
» reszelt sajt tetszés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük kb. 25-30 perc alatt 180 fokos sütőben.
Megjegyzés / tipp:

A tésztából a sajt ki is maradhat, úgy is nagyon finom ha csak a tetejére teszünk. Ha azt szeretnénk, hogy leveles legyen a tésztája, akkor kinyújtjuk vékonyra, majd összehajtogatjuk, ismét kinyújtjuk, és így ismételjük 5-6 alkalommal és csak utána nyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Ha azt szeretnénk, hogy jó magasra megkeljen a sütéskor a pogácsánk, akkor apróra csináljuk és az élesztőt ne szétmorzsolva tegyük a tésztába, hanem futtassuk meg egy pici tejben cukorral.
2 komment 100 ember kedveli flammerne
2011.12.29 23:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
njzsike 2011.12.30. 20:00 (#2)
Soknak találom a 4o dkg liszthez a 25 dkg margarint, gondolom a sajt is zsiros, általában trappistát szoktam használni sós tésztákhoz. Az 5o dkg liszthez 25 dkg margarin is bőven elég zsirossá teszi a tésztát. Persze ez csak az én véleményem. Ha kicsit pihentetve van az a tészta, amibe élesztő kerül, mindig lazább lesz sütés után. Ha kész és tepsiben van, akkor szoktam begyujtani a sütőt, az a 15-2o perc éppen elég, hogy könnyebb legyen a tészta. Egyszerű, gyors recept. Egyébként tetszik.

Boldog új évet kívánok! njzsike
nagyim 2011.12.30. 12:23 (#1)
Köszi a megjegyzést, mert néha éppen ezek az apró kicsi titkok hiányoznak. Én elég sokszor sütögetek sajtost így hajtogatva, levelesre, de csak beleöntöm az instant élesztőt. Mindig úgy látom, hogy jó, mert leveles lesz, de nem olyan mint annak idején anyukámé. Valószínű azért, mert futtatni. Lám, 60 év felett is lehet újat tanulni. Még a képi pogácsa is nagyon szép és finom lehet. Még egyszer köszönet az aprólékos leírásért. Üdv. és Boldog Új Évet kívánok Nagyi
Címkék
hozzávalókat összegyúrjuk, tetejét tojássárgájával, csipet sajtot, tetejére teszünk, pici tejben, összehajtogatjuk, tojássárgájával, szétmorzsolva, hozzávalókat, Aranysárgára, összegyúrjuk, tojássárgája, vastagságúra, alkalommal, ismételjük, kinyújtjuk, dagasztani, keleszteni, szeretnénk, szeretnénk, szaggatjuk, kinyújtjuk, megkenjük, pogácsánk, megkeljen, teáskanál, futtassuk, tésztából, csináljuk, nyújtjuk, nyújtjuk, liszt, kocka margarin, tejföl, élesztő, reszelt sajt tésztába, teáskanál, tetejére, tojássárgája, reszelt sajt tetszés szerint,
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Kávés kekszes süti
0 komment 4 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Cukkíni töltve
0 komment 9 ember kedveli
Csíkos pite
0 komment 5 ember kedveli
Spárgapuffancs !
0 komment 5 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 11 ember kedveli
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
0 komment 5 ember kedveli
Falafel !
0 komment 3 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirkeszárny fűszeres mártással !
1 komment 5 ember kedveli
Kovászos házikenyér
1 komment 27 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal...
0 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.