Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A libanyakat, 5 cm vastagon feldaraboljuk. Ezután a hagymát felaprítjuk, majd a fehér és sárgarépát karikára vágjuk. Feltesszük a fazékba a 15 dkg vajat, majd miután jól felhabzik, beletesszük a nyakat és zúzát. Fehéredésig pirítjuk őket. Ha szép fehér minden benne, akkor hozzátesszük a hagymát. Ezután szép sorban, mindent beleteszünk a fazékba. Sárgarépa, fehérrépa, 3 narancs leve, 2 citrom leve, majd a liszt, a tárkony és a só. Kicsit összepirítjuk a hozzávalókat, végül a tejfölt is ráöntjük. Ezután felöntjük, 2.5 liter sima vízzel. Másfél óra, lassú tűzön és megfő szépen benne minden.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom. Jó évágyat hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
davidcsilla
2014.03.30 20:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát felaprítjuk, összepirítjuk, feldaraboljuk, hozzátesszük, hozzávalókat, Fehéredésig, vöröshagyma, felaprítjuk, beleteszünk, beletesszük, Feltesszük, sárgarépát, libanyakat, pulykanyak, fehérrépa, szárított, fehérrépa, sárgarépa, Tárkonyos, felhabzik, Sárgarépa, fokhagyma, felöntjük, vastagon, libanyak, ráöntjük, karikára, liszt, tejföl, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, citrom leve, csipet bors, szál sárgarépa, narancs leve, tárkony szárított, szál fehérrépa, zúza, libanyak,
|
|
|
|
|