Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókat annyi hideg vízzel gyúrjuk össze,hogy írós-vajas tészta keménységű legyen.Mikor már hólyagos ,letakarva pihenni tesszük. 25 dkg tepertőt megdarálunk A tésztát félórai időközönként háromszor kinyújtjuk.Minden kinyújtáskor rákenjük a tepertő egyharmad részét és összehajtogatjuk.A harmadszori összehajtás utáni 30 perces pihenő végén 1 cm vastagra nyújtjuk,fánkszaggatóval kivágjuk,a tetejét reszelővel megnyomjuk,tojással megkenjük és zsírozott plén megsütjük.Nagyon forróra előmelegített sütőbe tesszük ,majd mérsékelt tűznél sütjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat !
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.16 09:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat annyi, tésztát félórai, tepertő egyharmad, harmadszori összehajtás, tetejét reszelővel, összehajtogatjuk, fánkszaggatóval, szódabikarbóna, előmelegített, kinyújtáskor, hozzávalókat, időközönként, megdarálunk, összehajtás, harmadszori, kinyújtjuk, Nagybányai, kávéskanál, megnyomjuk, keménységű, késhegynyi, reszelővel, letakarva, megsütjük, mérsékelt, megkenjük, egyharmad, zsírozott, háromszor, nyújtjuk, rákenjük, liszt, tojás sárgája, evőkanál, tetejes kávéskanál, késhegynyi szódabikarbóna, tepertő,
|
|
|
|
|