Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldpaszulycsorba recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 zacskó fagyasztott, 2 konzerv paszuly vagy 0.5 – 1 kg friss paszuly
» 2 murok (sárgarépa)
» 1 paszternák
» 2 petrezselyemgyökér
» 1 negyed zellergumó
» 1 közepes fej hagyma
» 2 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» só, bors, savanyító (ecet/citromlé/paradicsomlé/korpacibere)
» friss zöldfűszerek: zellerág, petrezselyemzöld, lestyán
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket
a hagymát egészben hagyjuk, meglyukasztgatjuk
a paszulyt a hagymával kevés sóval feltesszük főni (a víz kb. háromnegyedig legyen)
amíg elkezd főni, egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk
hozzáadjuk a felkockázott murkot, zellert, petrezselymet, paprikát, kis sót és egy kevés ideig pároljuk
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket
lefedve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak
a paradicsomról lehúzzuk a héját (forró vízben áztatva 2-3 percig könnyen lejön), apróra vágjuk
amiután megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsomot és a savanyítószert (enyhén savanykásnak kell lennie), együtt főzzük kb.5-10 percig
levesszük a csorbát a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket
sózzuk, borsozzuk, ha szükséges
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk!!!
1 komment 1 ember kedveli bodoban
2016.10.19 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2017.01.06. 06:11 (#1)
Egészen autentikus!
Címkék
hagymát egészben, hagymával kevés, serpenyőben kevés, felkockázott murkot, kevés ideig, megpárolt zöldségeket, zöldségek megpuhulnak, paradicsomról lehúzzuk, zöldségek hozzáadjuk, apróra vágott, petrezselyemzöld, savanyítószert, zöldfűszereket, petrezselymet, paradicsomról, háromnegyedig, savanykásnak, paradicsomlé, felkockázott, zöldfűszerek, paradicsomot, megpuhulnak, korpacibere, megpucoljuk, fagyasztott, zöldségeket, zöldségeket, zöldpaprika, serpenyőben, megpuhultak, zsiradékot, hozzáadjuk, paszternák, hozzáadjuk, feltesszük, paprikával, murok sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, negyed zellergumó, közepes hagyma, paradicsom, zöldpaprika,
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Áfonyás sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos " zsemle " gyümölccsel !
1 komment 1 ember kedveli
Párizsis brassói
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi fatörzs...
0 komment 14 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
Omlós sajtos -Kefíres pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Alexander szelet
0 komment 5 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 1 ember kedveli
Ropogós csirkefalatok
0 komment 8 ember kedveli
Rostélyon sült húsrudacska
0 komment 1 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes - fokhagymás szelet burgonyával
0 komment 14 ember kedveli
Narancsos-bólé-
0 komment 6 ember kedveli
Almás kenyérfelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Képviselőfánk
1 komment 30 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.