Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldpaszulycsorba recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 zacskó fagyasztott, 2 konzerv paszuly vagy 0.5 – 1 kg friss paszuly
» 2 murok (sárgarépa)
» 1 paszternák
» 2 petrezselyemgyökér
» 1 negyed zellergumó
» 1 közepes fej hagyma
» 2 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» só, bors, savanyító (ecet/citromlé/paradicsomlé/korpacibere)
» friss zöldfűszerek: zellerág, petrezselyemzöld, lestyán
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket
a hagymát egészben hagyjuk, meglyukasztgatjuk
a paszulyt a hagymával kevés sóval feltesszük főni (a víz kb. háromnegyedig legyen)
amíg elkezd főni, egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk
hozzáadjuk a felkockázott murkot, zellert, petrezselymet, paprikát, kis sót és egy kevés ideig pároljuk
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket
lefedve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak
a paradicsomról lehúzzuk a héját (forró vízben áztatva 2-3 percig könnyen lejön), apróra vágjuk
amiután megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsomot és a savanyítószert (enyhén savanykásnak kell lennie), együtt főzzük kb.5-10 percig
levesszük a csorbát a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket
sózzuk, borsozzuk, ha szükséges
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk!!!
1 komment 1 ember kedveli bodoban
2016.10.19 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2017.01.06. 06:11 (#1)
Egészen autentikus!
Címkék
hagymát egészben, hagymával kevés, serpenyőben kevés, felkockázott murkot, kevés ideig, megpárolt zöldségeket, zöldségek megpuhulnak, paradicsomról lehúzzuk, zöldségek hozzáadjuk, apróra vágott, petrezselyemzöld, savanyítószert, zöldfűszereket, petrezselymet, paradicsomról, háromnegyedig, savanykásnak, paradicsomlé, felkockázott, zöldfűszerek, paradicsomot, megpuhulnak, korpacibere, megpucoljuk, fagyasztott, zöldségeket, zöldségeket, zöldpaprika, serpenyőben, megpuhultak, zsiradékot, hozzáadjuk, paszternák, hozzáadjuk, feltesszük, paprikával, murok sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, negyed zellergumó, közepes hagyma, paradicsom, zöldpaprika,
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Leveles tepertőspogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Mangold provence-i módra.
0 komment 2 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Ezersziget csirke
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres keleti csemegék
0 komment 2 ember kedveli
Vienetta jégkrém házilag
1 komment 5 ember kedveli
Kávés rolád piskótából
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
Sütőtök krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Káposzta saláta tejfölösen
0 komment 7 ember kedveli
Hortobágyi aprópecsenye
0 komment 28 ember kedveli
Pikáns sütőtökkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.