Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldpaszulycsorba recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 zacskó fagyasztott, 2 konzerv paszuly vagy 0.5 – 1 kg friss paszuly
» 2 murok (sárgarépa)
» 1 paszternák
» 2 petrezselyemgyökér
» 1 negyed zellergumó
» 1 közepes fej hagyma
» 2 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» só, bors, savanyító (ecet/citromlé/paradicsomlé/korpacibere)
» friss zöldfűszerek: zellerág, petrezselyemzöld, lestyán
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket
a hagymát egészben hagyjuk, meglyukasztgatjuk
a paszulyt a hagymával kevés sóval feltesszük főni (a víz kb. háromnegyedig legyen)
amíg elkezd főni, egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk
hozzáadjuk a felkockázott murkot, zellert, petrezselymet, paprikát, kis sót és egy kevés ideig pároljuk
amikor fő a leves, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket
lefedve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak
a paradicsomról lehúzzuk a héját (forró vízben áztatva 2-3 percig könnyen lejön), apróra vágjuk
amiután megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsomot és a savanyítószert (enyhén savanykásnak kell lennie), együtt főzzük kb.5-10 percig
levesszük a csorbát a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket
sózzuk, borsozzuk, ha szükséges
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk!!!
1 komment 1 ember kedveli bodoban
2016.10.19 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2017.01.06. 06:11 (#1)
Egészen autentikus!
Címkék
hagymát egészben, hagymával kevés, serpenyőben kevés, felkockázott murkot, kevés ideig, megpárolt zöldségeket, zöldségek megpuhulnak, paradicsomról lehúzzuk, zöldségek hozzáadjuk, apróra vágott, petrezselyemzöld, savanyítószert, zöldfűszereket, petrezselymet, paradicsomról, háromnegyedig, savanykásnak, paradicsomlé, felkockázott, zöldfűszerek, paradicsomot, megpuhulnak, korpacibere, megpucoljuk, fagyasztott, zöldségeket, zöldségeket, zöldpaprika, serpenyőben, megpuhultak, zsiradékot, hozzáadjuk, paszternák, hozzáadjuk, feltesszük, paprikával, murok sárgarépa, paszternák, petrezselyemgyökér, negyed zellergumó, közepes hagyma, paradicsom, zöldpaprika,
Édesburgonyás penne
0 komment 1 ember kedveli
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
0 komment 23 ember kedveli
Sonkás kocka.
0 komment 18 ember kedveli
Kókuszos meggyes muffin !
0 komment 5 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Túró fánk
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos vanília szelet
0 komment 1 ember kedveli
Tunkolós pirított máj
1 komment 2 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal
0 komment 11 ember kedveli
Mézes-mákos süti
0 komment 3 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Mákosguba rakottasan
0 komment 8 ember kedveli
Szedres chutney ( csatni )
0 komment 1 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Borsós raguleves-csurgatott tésztával.
0 komment 14 ember kedveli
Túrókrémes piskótatekercs
1 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.