Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mandulát forró vízbe teszem, leszűröm és lehéjazom. Ezután sütőben megszárítom (kb. 10 perc) és durvára vágom. A Ramát a liszttel elmorzsolom, a többi hozzávalót hozzáadom és gyors mozdulatokkal meggyúrom a tésztát. Ha a tészta túl száraz, hozzáadok egy-két kanál tejet. A tésztát kinyújtom kb. 4 mm vastagra és megszórom a mandulával. Ezután a tésztát feltekerem, jól megnyomkodom és a fóliába tekerve legalább 2-3 óráig, hűtőszekrénybe rakom.
Még hideg állapotban kb. 1/2-1 cm-es szeletekre vágom. A sütőlemezre sütőpapírt fektetek, vagy Ramával megkenem a sütőlemezt és erre helyezek a szeleteket. Előmelegített sütőben 180 °C-on 15 percig sütöm, majd hagyom kihűlni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom sütemény.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
francesca
2014.04.07 20:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mandulát forró, liszttel elmorzsolom, többi hozzávalót, tésztát kinyújtom, tésztát feltekerem, fóliába tekerve, sütőlemezre sütőpapírt, hűtőszekrénybe, Előmelegített, mozdulatokkal, kristálycukor, tojássárgája, megnyomkodom, megszárítom, elmorzsolom, sütőlemezre, állapotban, hozzávalót, szeletekre, finomliszt, feltekerem, sütőlemezt, sütőpapírt, mandulával, szeleteket, lehéjazom, hozzáadom, kinyújtom, hozzáadok, meggyúrom, megszórom, vastagra, megkenem, tojássárgája, mandula, kakaópor, kristálycukor, finomliszt, csomag vaníliás cukor, Rama margarin,
|
|
|
|
|