Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép.A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is.
|
|
|
|
2 komment
|
8 ember kedveli
|
olgi25
2012.03.10 17:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
olgi25 |
2012.03.20. 13:18 (#2) |
|
 |
Nincs mit, én is nagyon szeretem, és még mutatós is.
Nem mindennapi süti forma. |
|
betty56 |
2012.03.12. 09:19 (#1) |
|
 |
Nagyon kedvelem ezt a süti fajtát,főleg gyerekzsúrra.Az unokáim szülinapi zsúrján különösen kedvelt.Az oviba is nagyon szeretik a gyerekek.Köszi,hogy feltetted! |
| |
|
|
|
piros masszából, zöld masszát, piros golyókat, fogvájó segítségével, képen látható, zöld széle, második adagnál, piros részhez, recept eredetileg, megszórhatjuk, csokidarával, ételszínezék, pötyögtetünk, segítségével, sárgadinnye, tortabevonó, sárgadinnye, sárgadinnye, morzsálódik, beburkoljuk, felszeltük, eredetileg, szeletelni, elővesszük, olvasztott, ételfesték, mindegyik, elosztjuk, mindegyik, éjszakára, készítünk, masszából, szerintem, darabolni, golyókat, Piros részhez, margarin, darált keksz, porcukor, piros ételfesték, rumaroma, sárgadinnye vodka vagy, Zöld részhez, margarin, darált keksz, zöld ételszínezék, porcukor, sárgadinnye vodka vagy, magokhoz kevés tortabevonó,
|
|
|
|
|