Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét az oldalassal együtt előző este beáztatom. A hagymát és a krumplit kockára, a répát és a zöldséget karikára vágom. Az oldalasról és lencséről leöntöm az áztató vizet. Az oldalast beleteszem egy nagy lábasba, engedek rá vizet és felteszem főni. Kb. 15-20 perc elteltével hozzáadom a lencsét, fűszerezem, de csak óvatosan, mert az oldalas sós. Ezt követően beleteszem a felaprított zöldségeket és addig főzöm, amíg azok is megpuhulnak. Ha már jónak gondolom, akkor pirospaprikás, hagymás rántást készítek, amivel besűrítem a levest.
A végén hozzáadom a tejfölt és azzal is összeforralom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kunattilane
2014.04.16 17:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
oldalassal együtt, krumplit kockára, zöldséget karikára, áztató vizet, oldalast beleteszem, nagy lábasba, felaprított zöldségeket, végén hozzáadom, összeforralom, pirospaprikás, pirospaprika, megpuhulnak, ételízesítő, zöldségeket, lencseleves, felaprított, vöröshagyma, elteltével, oldalasról, beleteszem, beleteszem, fűszerezem, oldalassal, oldalassal, sárgarépa, felteszem, zöldséget, hozzáadom, lencséről, besűrítem, hozzáadom, beáztatom, karikára, Tejfölös, lencse, oldalas füstölt, vöröshagyma, szál sárgarépa, szál zöldség, szem krumpli, evőkanál Rama margarin, bors, ételízesítő, pirospaprika, tejföl,
|
|
|
|
|