Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg bárányoldalas
» 60 g vöröshagyma
» 2 ek olívaolaj
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 tk só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
TIPP: Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
1 komment 4 ember kedveli haaapci
2012.09.24 17:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.27. 23:05 (#1)
Ha az apróra vágott zöldségeket és a zöldbabot megdinsztelem, majd addig főzöm a hozzáadott bárányoldalassal amíg az elválik a csonttól, akkor a zöldségeket - a legnagyobb jóindulattal is - már legfeljebb pürének lehet nevezni, mert bizony azok sz@rrá főttek!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, blansírozott, húsalaplével, zöldségekhez, kínálhatjuk, Bárányhúsos, kifehéredik, ceruzababot, zöldségeket, citromlevet, ceruzababot, vöröshagyma, tárkonnyal, dinsztelni, használunk, negyedében, Tálaláskor, tejföllel, borsozzuk, olívaolaj, megmosott, elkészült, fokhagyma, keletkező, Forraljuk, darabokra, bárányoldalas, vöröshagyma, olívaolaj, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, ágacska friss tárkony, citrom,
Párizsi krém
1 komment 28 ember kedveli
Vanília Krémes Palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Grízes-lekváros-kakaós kocka
0 komment 48 ember kedveli
Egyszerű csokoládés keksz
0 komment 1 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Bodzaszörp...
1 komment 47 ember kedveli
Kelt " kiflicske"
2 komment 36 ember kedveli
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Kekszes, tejfölös sütemény (sütés nélkül)
0 komment 9 ember kedveli
Zalai kosárka
2 komment 11 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Töki pompos
0 komment 13 ember kedveli
mikrós kakaós piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Rukkolával töltött göngyölt csirkemell.
0 komment 2 ember kedveli
Citromos fokhagymakrémleves...
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.