Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
TIPP: Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.24 17:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
idppp |
2017.01.27. 23:05 (#1) |
|
 |
Ha az apróra vágott zöldségeket és a zöldbabot megdinsztelem, majd addig főzöm a hozzáadott bárányoldalassal amíg az elválik a csonttól, akkor a zöldségeket - a legnagyobb jóindulattal is - már legfeljebb pürének lehet nevezni, mert bizony azok sz@rrá főttek! |
| |
|
|
|
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, blansírozott, húsalaplével, zöldségekhez, kínálhatjuk, Bárányhúsos, kifehéredik, ceruzababot, zöldségeket, citromlevet, ceruzababot, vöröshagyma, tárkonnyal, dinsztelni, használunk, negyedében, Tálaláskor, tejföllel, borsozzuk, olívaolaj, megmosott, elkészült, fokhagyma, keletkező, Forraljuk, darabokra, bárányoldalas, vöröshagyma, olívaolaj, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, ágacska friss tárkony, citrom,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|