Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg bárányoldalas
» 60 g vöröshagyma
» 2 ek olívaolaj
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 tk só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
TIPP: Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
1 komment 4 ember kedveli haaapci
2012.09.24 17:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.27. 23:05 (#1)
Ha az apróra vágott zöldségeket és a zöldbabot megdinsztelem, majd addig főzöm a hozzáadott bárányoldalassal amíg az elválik a csonttól, akkor a zöldségeket - a legnagyobb jóindulattal is - már legfeljebb pürének lehet nevezni, mert bizony azok sz@rrá főttek!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, blansírozott, húsalaplével, zöldségekhez, kínálhatjuk, Bárányhúsos, kifehéredik, ceruzababot, zöldségeket, citromlevet, ceruzababot, vöröshagyma, tárkonnyal, dinsztelni, használunk, negyedében, Tálaláskor, tejföllel, borsozzuk, olívaolaj, megmosott, elkészült, fokhagyma, keletkező, Forraljuk, darabokra, bárányoldalas, vöröshagyma, olívaolaj, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, ágacska friss tárkony, citrom,
Márvány muffin.
0 komment 6 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarack süti
2 komment 9 ember kedveli
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
Bárányhúsos csorba.
1 komment 4 ember kedveli
Mákos félhold
0 komment 13 ember kedveli
Csirkemell tésztában sülve
0 komment 17 ember kedveli
Kókuszgolyo
0 komment 13 ember kedveli
Brassói tepsiben
0 komment 6 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Babapiskótás csoda
0 komment 13 ember kedveli
Diós, mákos beigli
6 komment 231 ember kedveli
Mákos (vagy túrós) pite
2 komment 22 ember kedveli
Töltött alma !
0 komment 6 ember kedveli
Magvas krumplifánk
2 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.