Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg bárányoldalas
» 60 g vöröshagyma
» 2 ek olívaolaj
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 tk só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
TIPP: Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
1 komment 4 ember kedveli haaapci
2012.09.24 17:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.27. 23:05 (#1)
Ha az apróra vágott zöldségeket és a zöldbabot megdinsztelem, majd addig főzöm a hozzáadott bárányoldalassal amíg az elválik a csonttól, akkor a zöldségeket - a legnagyobb jóindulattal is - már legfeljebb pürének lehet nevezni, mert bizony azok sz@rrá főttek!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, blansírozott, húsalaplével, zöldségekhez, kínálhatjuk, Bárányhúsos, kifehéredik, ceruzababot, zöldségeket, citromlevet, ceruzababot, vöröshagyma, tárkonnyal, dinsztelni, használunk, negyedében, Tálaláskor, tejföllel, borsozzuk, olívaolaj, megmosott, elkészült, fokhagyma, keletkező, Forraljuk, darabokra, bárányoldalas, vöröshagyma, olívaolaj, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, ágacska friss tárkony, citrom,
Nyárson sült karaj
0 komment 3 ember kedveli
Csípős csirkés óriáskagyló-szójás chilis mártással
0 komment 3 ember kedveli
Cukkini pörkölt hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Szuper müzliszelet
0 komment 4 ember kedveli
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Majonéz paleo
0 komment 2 ember kedveli
Szederbor...
1 komment 5 ember kedveli
Túrótorta sütés nélkül
0 komment 9 ember kedveli
Vadász- nokedli
0 komment 6 ember kedveli
Fokhagymás gomba
0 komment 2 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Intelligens krémes
0 komment 17 ember kedveli
Zempléni tárkonyos burgonyaleves-cipóban
0 komment 9 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.