|
Pulykaaprólék leves
|
A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltess... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
csabesz0053
2012.04.01 22:52
|
|
|
|
|
|
Banános madártej
|
A tejet feltesszük melegedni, közben a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Mikor a tej felmelegedett, takaré... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 16:57
|
|
|
|
|
|
Hideg gyümölcskrémleves
|
A cseresznyét kimagozzuk és feltesszük főni annyi vízzel, hogy ne lepje még el. Hozzáadjuk a szedret és a befőttet (levével egy... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.30 20:59
|
|
|
|
|
|
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
|
A lencsét kiválogatjuk, többször átmossuk tiszta vízben. Beletesszük egy nagy fazékba (kb.: 6 literes), teszünk bele két vörösh... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2012.03.06 07:57
|
|
|
|
|
|
Csülök sonka
|
1.Az alaposan szőrtelenített, perzselt csülköt, mosás után feltesszük főni bő vízben.
2. A szemesborst, a babérleveleket, vörö... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
alex58
2012.02.16 13:19
|
|
|
|
|
|
Burgonyás rakott máj
|
A burgonyát meghámozzuk, sóval feltesszük főni, ha megpuhult, leszűrjük, és a vajjal összetörjük.
A májat szokásos módon a ... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.12 09:31
|
|
|
|
|
|
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
|
A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 12:18
|
|
|
|
|
|
Csülökpörkölt bográcsban
|
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, ... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.07 16:17
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves csülökkel
|
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.
Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozz... |
1 komment
|
25 ember kedveli
|
laci50
2012.02.07 08:41
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves cipóban
|
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.06 15:08
|
|
|
|
|
|
|