|
Sült gríz
|
1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig 2 ek cukorral kikeverjük. A sárgájához hozzáadjuk a ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.31 17:40
|
|
|
|
|
|
Milka isler marcipánnal
|
Az isler hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrunk (a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk előbb, majd jöhet bele a ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.28 22:42
|
|
|
|
|
|
Benedikt-tojás (Benedek-tojás)
|
Félbevágjuk a zsemléket, kicsit meg is piríthatjuk a belső felüket. A sonkát a zsömle alsó felére fektetjük, a felső zsömlefél ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
kgyt
2012.03.23 22:51
|
|
|
|
|
|
Rántott karfiol másképp
|
A megtisztított és megszárogatott karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk rólu... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.17 20:25
|
|
|
|
|
|
Chilis koktélrákos tészta
|
Ha fagyasztott koktél rákot használunk, akkor szobahőmérsékleten olvasszuk ki, majd csepegtessük le.
A tésztát forrásban lévő,... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
marcsi1989
2012.03.16 11:20
|
|
|
|
|
|
Sült paradicsomfészek
|
A paradicsomok felső negyedét óvatosan levágjuk.Belsejüket s.dinnyevájóval óvatosan kiszedjük. Mindegyikbe teszünk 1-1 tk. kré... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
esikandrasne
2012.03.01 19:32
|
|
|
|
|
|
Sajtfánk füstölt sajttal
|
A vizet a sóval, és zsírral felforraljuk, beleszórjuk a lisztet és lassú tűzön addig főzzük,míg a tészta el nem válik az edényt... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibicimama
2012.02.25 15:46
|
|
|
|
|
|
Zempléni tárkonyos burgonyaleves-cipóban
|
A felhevített olajon fedő alatt félpuhára pároljuk vékony szeletekre vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát, majd sózzuk, bor... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 13:43
|
|
|
|
|
|
Csalamádé télre
|
A paprikát, paradicsomot, hagymát, uborkát, káposztát lereszeljük vagy leszeljük. Rátesszük az ecetet, cukrot, sót és a borkénp... |
5 komment
|
64 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.10 14:45
|
|
|
|
|
|
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
|
A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 12:18
|
|
|
|
|
|
|