|
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
|
Fél kiló túróhoz porcukrot, vaníliás cukrot, langyos vízben áztatott mazsolát, kevés tejfölt, reszelt citromhéját és egy tojás ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 19:27
|
|
|
|
|
|
Somlói galuska (egyszerűbben)
|
A piskótát kockákra vágom, rászórom a mazsolát, majd megöntözöm a konyakkal.
A mandulák héját lehúzom, csíkokra vágom, margar... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 10:28
|
|
|
|
|
|
Pozsonyi kifli
|
A töltelék készítése: Cukrot a vízzel felforralom és a diót, fahéjat és a morzsát leöntöm vele. A mákos is ugyanígy készül.
A... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.10 06:08
|
|
|
|
|
|
GOMBÁVAL TÖLTÖTT BURGONYAFALATOK!
|
A burgonyát közepes nagyságúra felvágom és sós vízben puhára fözöm.A vizet leszűröm róla és áttöröm.Még melegen hozzákeverem a ... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
ibolya58
2011.12.31 14:03
|
|
|
|
|
|
Erdélyi raguleves
|
A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, h... |
1 komment
|
61 ember kedveli
|
isti53
2011.12.17 15:04
|
|
|
|
|
|
Mexikói húsos egytálétel
|
Először a csilis húst készítem el:a hagymát vékonyra vágom,egy serpenyőben az olajon megpárolom, hozzá adom a darált húst, erős... |
2 komment
|
8 ember kedveli
|
pola62
2011.12.17 09:28
|
|
|
|
|
|
Tejszínes gesztenyetorta!
|
elkészitése:
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos... |
5 komment
|
246 ember kedveli
|
ibolya58
2011.12.14 19:16
|
|
|
|
|
|
Túrós gyümölcsbomba.
|
A tojás fehérjét habbá verem,a sárgáját a cukorral kikeverem,hozzá adom a habhoz apránként,a lisztet a masszába szitálom óvatos... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
gizelszil
2011.12.13 07:19
|
|
|
|
|
|
Csipkelekvárral töltött aranygaluska.
|
A lisztet dagasztó tálba öntöm.Bele keverem a sót.
Közepére kis mélyedést készítek ebbe ütöm a tojásokat.
Finoman,lazán öss... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
dnemethk
2011.12.11 20:49
|
|
|
|
|
|
|