|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Borivók pecsenyéje
|
A húst 8 kis szeletbe vágom, és klopfolóval kiverem. A megmosott paradicsomot, paprikát és a megtisztított hagymát karikára vág... |
1 komment
|
11 ember kedveli
|
galambjani
2012.12.05 16:15
|
|
|
|
|
|
Tonhallal töltött uborka !
|
Az uborkákat 5-6 cm-s darabokra felvágom,a magos részét kikanalazom, de azért maradjon alja.
Egy tálban összekeverem a tonhalat... |
2 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.31 23:06
|
|
|
|
|
|
Tojással töltött rántott hús
|
A hússzeleteket kiverem és megsózom. A tojást a hússzeletbe tekerem, lisztbe, sózott felvert tojásba, majd zsemlemorzsába márto... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.17 06:22
|
|
|
|
|
|
Kovászos uborka
|
Tapasztalatom szerint, jobb 1 nagyobb üvegben készíteni,mint több kicsiben.
Uborkát, hibátlant, mossuk, két végét levágjuk, sz... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
fazekasmaria
2012.07.24 21:52
|
|
|
|
|
|
Fácán leves-egyszerűen-
|
A fácánt feldaraboljuk, megmossuk, és (a szárnyas nagyságától függően) kb. 3 liter vízben feltesszük főni.
A víz tetején k... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.24 16:40
|
|
|
|
|
|
Dinnye süti
|
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat... |
2 komment
|
8 ember kedveli
|
olgi25
2012.03.10 17:32
|
|
|
|
|
|
Fokhagymaszószos lepénykék
|
1.Első lépésként előmelegítjük a sütőt. Utána a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral.
A margarinnal összemorzsoljuk, m... |
4 komment
|
17 ember kedveli
|
mildiko50
2012.03.02 09:48
|
|
|
|
|
|
Borókás báránysült
|
A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk,... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
djwems1980
2012.02.19 00:02
|
|
|
|
|
|
Magyaros körömpörkölt
|
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak... |
7 komment
|
12 ember kedveli
|
torpvitez
2012.02.13 23:01
|
|
|
|
|
|
|