|
Öreganyám-leves
|
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirk... |
3 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.05.31 10:43
|
|
|
|
|
|
Medvehagymás fűszervaj
|
A medvehagymá felapritom , s hozzákeverem a petrezselyemzöldet, sót, borst , chilit, fokhagymát s a szobahőmérsékletű vajat is ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2015.04.12 15:35
|
|
|
|
|
|
Matyóföldi gulyásleves
|
A kis kockákra vágott szalonnát lábasban kisütöm , s a felapritott hagymát üvegesre piritom benne. Az ugyancsak kockára vágott ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2015.04.12 15:22
|
|
|
|
|
|
Káposztaleves
|
A káposztát vágjuk apróra, vagy gyaluljuk le. A többi zöldséget közepes nagyságúra vágjuk, majd felöntjük vízzel, hogy pont ell... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
noble
2015.04.11 06:14
|
|
|
|
|
|
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
|
Vágjuk apróra a vöröshagymát, kis kockákra a kolbászt és a krumplit. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk és üvegesre pirítj... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
noble
2015.04.11 06:04
|
|
|
|
|
|
Thai csirkeleves
|
A kókuszzsíron megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. To... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
noble
2015.04.11 05:48
|
|
|
|
|
|
Lencsesaláta
|
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.03.18 12:25
|
|
|
|
|
|
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
|
Az újhagymát megmosom, apróra vágom, közepes méretű salátástálba öntöm. Az uborkát lecsumázom, szintén apróra vágom, az újhagym... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
k-viktoria
2015.02.26 13:30
|
|
|
|
|
|
Katám Palóclevese
|
Úgy készítem mint a gulyás levest, csak a zöldbabot a vége felé teszem bele.
Legvégén behabarom a liszttel és a tejföllel.
... |
4 komment
|
6 ember kedveli
|
pola64
2015.02.13 17:16
|
|
|
|
|
|
Ropogós, kötözött malacpecsenye
|
Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk. Vékony csíkokra v... |
1 komment
|
17 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.28 17:26
|
|
|
|
|
|
|