|
Pehelykönnyű túrós pite
|
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott éles... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
feviroza
2015.06.06 18:23
|
|
|
|
|
|
Emeletes mákos sütemény
|
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 cipóra osztjuk. Az egyiket a kikent, kilisztezett peremes gáztepsibe nyújtjuk, megkenjük... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.06.06 17:45
|
|
|
|
|
|
Morgós csúcs
|
1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot for... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.30 18:29
|
|
|
|
|
|
Banános tekercs
|
A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és a kakaót. A kemény habbá ve... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.27 18:08
|
|
|
|
|
|
Narancsos túrós pite
|
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájából sűrű, házi vaníliapudingot főzünk. Egy közepes lábosba tesszük a tojáss... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.05.25 20:57
|
|
|
|
|
|
Epertorta
|
A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzával... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.22 18:59
|
|
|
|
|
|
Kalapos csók
|
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra elsimítjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lehet figurás mintára is, de azzal m... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.17 14:34
|
|
|
|
|
|
Hófehérke szelet
|
A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt haszná... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.25 18:33
|
|
|
|
|
|
Turós sütemény
|
1. A lisztet a sütőporral és a kakóporral elkeverem. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd beledolgozom a tojásokat is, vég... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.23 18:20
|
|
|
|
|
|
Sült császáros gomba felfújt
|
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és kézzel összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozunk, a tészta annál omlósabb lesz. ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.23 15:59
|
|
|
|
|
|
|