|
Mézédes baklava.
|
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteg... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.09 18:29
|
|
|
|
|
|
Csokis mousse
|
1. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk 45 C-ra, majd tegyük bele a felkockázott vajat, és olvasszuk fel benne. Ügyeljünk, hogy... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
moo
2012.07.30 22:10
|
|
|
|
|
|
Zselici szelet !
|
A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlemorzsával és a meghámozo... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2012.06.19 22:39
|
|
|
|
|
|
Császármorzsa meggyel (smarni)
|
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára ke... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.10 22:46
|
|
|
|
|
|
Fehérboros brokkolifelfújt
|
A brokkolirózsákat lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és a fehérborral együtt turmixban pürésítjük.
Elkészítjük a vaj... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 12:00
|
|
|
|
|
|
Francia krémes
|
A tésztát szobahőmérsékleten majdnem teljesen fölengedjük, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon két, egyenként kb. 0,5 cm vasta... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:40
|
|
|
|
|
|
Pulykaaprólék leves
|
A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltess... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
csabesz0053
2012.04.01 22:52
|
|
|
|
|
|
Mogyoróvajas brownie
|
190 g vajat és a csokit összeolvasztjuk.
Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a vaníliás cukorral, és 250 g cukorral.
... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 16:54
|
|
|
|
|
|
Túrós-vajas pogácsa
|
A langyos tejhez adjuk a cukrot és az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
Az összes anyagot összegyúrjuk (kivéve: 1... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.30 18:22
|
|
|
|
|
|
Habroló vaníliakrémmel
|
Kiolvasztjuk a leveles tésztát.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.29 19:51
|
|
|
|
|
|
|