|
Flódni torta
|
A tésztához a lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsoljuk,beletesszük a sót,cukrot,az összemorzsolt élesztőt,és vízzel összegyúrj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.16 22:25
|
|
|
|
|
|
Meggy tartósítása
|
A kimagozott meggyet műanyag dobozokba rakom olyan adagokban, ahogyan a friss meggyet fel szoktam használni leveshez, mártáshoz... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
kormilla
2012.05.04 08:17
|
|
|
|
|
|
Habos almás pite
|
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A lisztet, a s... |
1 komment
|
36 ember kedveli
|
kormilla
2012.03.09 10:28
|
|
|
|
|
|
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
|
Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fok... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 19:20
|
|
|
|
|
|
Karamellás, mandulás kalács
|
1. A tejet a cukorral és a margarinnal addig melegítjük, míg az utóbbiak fölolvadnak benne. Ha már csak langyos, az élesztőt be... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 14:33
|
|
|
|
|
|
Egyszerű padlizsánkrém
|
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgép... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
nicolai
2014.09.20 13:34
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük - ikrát-t... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.19 17:36
|
|
|
|
|
|
|