|
Vörösboros pirított sertésmáj
|
A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szét... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.01.29 09:12
|
|
|
|
|
|
Virslis falatkák
|
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.12.27 07:45
|
|
|
|
|
|
Sáfrányos zöldségleves
|
A karfiolt rózsáira szedtem, további kisebb darabokra vágtam, egy edényben felengedtem vízzel, amihez kevés ecetet adtam (így k... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.05 18:27
|
|
|
|
|
|
Esperes
|
A darált húsba beleteszem a két tojást, az előre üvegesre pirított apróra vágott vöröshagymát, só, bors, (erősen borsozva szere... |
2 komment
|
41 ember kedveli
|
piktorka2
2015.01.01 20:01
|
|
|
|
|
|
Diós hókifli
|
A liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citr... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.21 10:12
|
|
|
|
|
|
Márványkuglóf
|
A margarint simára keverjük. Apránként hozzáadunk 275 g cukrot, a vaníliás cukrot, a rum aromát és egy pici sót. Ezt addig keve... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 18:33
|
|
|
|
|
|
Pizzás csiga
|
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megk... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
amentida
2013.11.24 12:45
|
|
|
|
|
|
Kürtöskalács házilag
|
A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is kever... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.07 22:32
|
|
|
|
|
|
Hortobágyi húsos palacsinta
|
A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk.
A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban féli... |
2 komment
|
12 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.22 15:18
|
|
|
|
|
|
Tarhonya, a magyaros aprótészta
|
A tarhonyatésztát liszt, só, víz és tojás alkotja, ugyanúgy, mint a csipetkét. Az eredeti szegedi tarhonya fél kiló liszt, egy ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.16 22:19
|
|
|
|
|
|
|