|
Keksztekercs
|
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazít... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.01 16:30
|
|
|
|
|
|
Epres hideg túrógombóc
|
A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük (hogy a búzadara jól megduzzadhasson).
Hidegen a m... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:29
|
|
|
|
|
|
Házi szardínia készítése
|
A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét levágjuk, majd jól megmosva besózzuk. Két napig hűvös helyen állni hagyjuk a sóban. ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
alex58
2012.03.28 08:00
|
|
|
|
|
|
Gombás ragu
|
Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
Kis lángon pároljuk meg az olajban.
Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 19:31
|
|
|
|
|
|
Töltött-rántott gomba
|
A gombát megtisztítjuk, a szárát felkarikázzuk. A májat késsel kaparjuk le, vagy húsdarálón daráljuk át.
Az apróra vágott hagy... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 19:24
|
|
|
|
|
|
Amerikai fánk
|
A tésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk (nem tesszük bele az olajat és a porcukrot/lekvárt). A lényeg az hogy kb. 10 ... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
zozo950
2012.03.07 22:53
|
|
|
|
|
|
Lábtörlő
|
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
balint0319
2012.02.29 19:05
|
|
|
|
|
|
Libaleves pirított májjal
|
A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 ... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
cocco
2012.02.23 10:57
|
|
|
|
|
|
Rakott burgonya (padlizsánnal, bárányhússal)
|
A felhevített olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, rátesszük a darált húst, majd keverget... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
cocco
2012.02.16 07:38
|
|
|
|
|
|
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
|
Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolg... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 17:33
|
|
|
|
|
|
|