|
Erdélyi gulyásleves
|
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom,... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
rhs
2013.03.09 13:17
|
|
|
|
|
|
Köménymagos leves
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Belashi
|
A darált húst érdemes 1-2 órával korábban bekeverni, hogy alaposan átvegye az ízeket. Az eredeti receptben darált marhát haszná... |
2 komment
|
7 ember kedveli
|
alex58
2012.10.30 15:16
|
|
|
|
|
|
Rántott párizsi
|
A párizsit kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát ar... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 22:01
|
|
|
|
|
|
Gulyásleves
|
A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradics... |
4 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.05 00:28
|
|
|
|
|
|
Krumplis pogácsa
|
A tejbe pici cukrot teszünk ( kb.:1 mokkáskanálnyit), és beletesszük az élesztőt. Meleg helyre tesszük. Lereszelünk kb 15 dkg s... |
2 komment
|
12 ember kedveli
|
hokizsuzsa
2012.01.21 16:35
|
|
|
|
|
|
MADÁRTEJ SZELET
|
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet. Sütőpapíros gáztepsiben sütöm m... |
2 komment
|
7 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 19:36
|
|
|
|
|
|
igazi Milka csoki házilag
|
Egy nagyobb tálban összekeverem a tejport a kakaóval és félreteszem. Elkeverem a puha vajjal a porcukrot, a vaniliás cukrot és ... |
4 komment
|
16 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 08:05
|
|
|
|
|
|
Képviselőfánk
|
A vizet a margarinnal, sóval, cukorral, feltesszük a tűzre, és amikor elkezd forrni, lassan állandó keverés mellett hozzáadjuk ... |
1 komment
|
30 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.03 06:05
|
|
|
|
|
|
|