|
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
|
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.A beáztatott borsót és a füstölt old... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.05 21:36
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Bárányhúsos csorba.
|
A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.24 17:38
|
|
|
|
|
|
Rizskoh
|
A 2 liter tejet, a 8 kanál cukorral felforraljuk, majd bele öntjük a 30 dkg rizst, és lassú tűzőn megfőzzük, mintha tejberizst ... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
bzsazsi
2012.02.23 14:53
|
|
|
|
|
|
Borókás báránysült
|
A pác hozzávalóit magas falú, keskeny edénybe tesszük, és 1-2 perc alatt botmixerrel péppé dolgozzuk. A báránycombot megmossuk,... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
djwems1980
2012.02.19 00:02
|
|
|
|
|
|
Töltött fasírt
|
Fasírt alapot készítünk: darált hús, áztatott zsemle, tojás, só, bors, pirospaprika, fokhagyma.
Sütőpapíron szétterítjük, és r... |
1 komment
|
29 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.28 04:57
|
|
|
|
|
|
Székelykáposzta
|
A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát.
A sertésoldalast a cso... |
3 komment
|
13 ember kedveli
|
brezdergott
2012.01.24 16:31
|
|
|
|
|
|
Medvehagymás pogácsa
|
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáadjuk az élesztőt és a többi h... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.09 10:23
|
|
|
|
|
|
Kókuszos keksztekercs...az unokáim kedvence...
|
Az őrölt kekszet összekeverjük a kakaóval egy kv-s kanál őrölt fahéjjal ,10 dkg porcukorral és 2 dl tejjel alaposan összegyúrju... |
11 komment
|
468 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.19 17:29
|
|
|
|
|
|
|